سه مرحله ارتباط و پیش نیاز شبکه سازی

«انسان‌های موفق کسانی هستند که خواسته‌های دیگران را مقدم بر خواسته‌های خود می‌دانند» باب برگ، نویسنده

 

 دکتر ایوان میسز، بنیان‌گذار BNA که بیش از 20 سال است درزمینهٔ شبکه‌سازی مطالعه کرده است، به سه مفهوم  و سه مرحله در مسیر ارتباطات و شبکه سازی اشاره می‌کند:

میسز می‌گوید مرئی بودن اولین مرحله ایجاد رابطه است. این فرآیند هنگامی روی می‌دهد که شما در مورد شخص مقابل، از وجود یکدیگر آگاه می‌شوید اما اطلاع چندانی از همدیگر ندارید.

در مرحله دوم به هم اعتماد می‌کنید. اگر طرفین از این رابطه بهره‌مند شوند، این رابطه تقویت می‌شود و ادامه پیدا می‌کند.

و سرانجام در مرحله سوم، موضوع سودمندی مطرح می‌شود. آیا هر دو طرف از این موضوع بهره می‌برند؟ اگر جواب منفی باشد، این رابطه دوام نخواهد یافت. در ادامه مطلب توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید از مهارت‌هایی که آموخته‌اید به سود خود استفاده کنید.

مرحله مرئی بودن

نکات اصلی: در این مرحله به افراد نگویید که چه کسی هستید، بلکه به آن‌ها بگویید که چگونه شمارا دوست خواهند داشت و چرا می‌خواهند دوست یا مشتری شما بشوند.

کاری کنید که طرف مقابلتان احساس کند که درک شده است. نشان دهید که به مسائل آن‌ها توجه دارید. سعی کنید مسائل طرف مقابل را حل کنید. می‌توانید باسخاوت خود بر آن‌ها تأثیر بگذارید. از آن‌ها سؤالات تحول برانگیز بکنید و این‌گونه نشان دهید که هوش و ذکاوتشان را به رسمیت می‌شناسید.

مرحله اعتماد کردن

نکات اصلی: سعی کنید رابطه خود را از هم نپاشید. درباره خواسته دیگران به‌اشتباه فرضیه‌سازی نکنید. خودتان را صادقانه به همان شکلی که هستید ارائه دهید.

کاری کنید که طرف مقابل احساس ارزشمندی کند. به این فکر نکنید که برای شما چه سودی دارد، به این فکر کنید که برای طرف مقابل شما چه فایده‌ای دارد. از عذرخواهی برای جبران اشتباهات خود استفاده کنید.

 

مرحله سوددهی

نکات اصلی: هنگامی‌که به این مرحله رسیدید، سعی کنید تماستان جالب‌توجه باشد. آرام باشید و سعی کنید تماس‌های جدیدتان را طی ماه‌ها و سال‌های آینده افزایش دهید. روابطی که به سود دو طرف تمام شود، به گذشت زمان نیاز دارد. بنابراین از خود ناشکیبایی نشان ندهید.

  • به این موضوع توجه کنید که برای آن‌ها چه سودی دارد؟ سؤال کنید که «من برای شما چه می‌توانم بکنم؟» به این توجه کنید که برای من چه سودی دارد؟
  • از خود بپرسید که بیرون رفتن از حیطه امن و ایمن چه سودی برایم دارد؟ ممکن است هدفتان این باشد که صاحب تجارت موفقی شوید. پنداره خود را در برابر چشمانتان نگه‌دارید تا تبدیل به عمل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *