روابط کاری موفق یعنی توجه این مطلب که:
در شرایط خوب، مردم خواهان کار با کسی هستند که دوستش دارند. البته در شرایط بد هم همین احساس را خواهند داشت!
از خود بپرسید: آیا با مردمی که کار میکنم، دوست هم هستم؟
اگر ناگهان پروژهٔ بزرگی به دست شما برسد که باید در زمان کوتاهی تحویلش دهید و ازاینرو نیاز به یاری عدهای داشته باشید، از چه کسانی برای انجام آن کار کمک خواهید خواست؟ آیا از کسانی که همیشه در محل کار باعث دردسر شما میشوند، تقاضای همکاری خواهید کرد؟ آیا از افرادی که شمارا به مسیر نادرستی میاندازند، استفاده خواهید کرد؟ البته که نه!
اگر از یک فرصت کاری طلایی (از آن نوع شانسهایی که فقط یکبار در خانه آدم را میزند) اطلاع پیدا کنید، چه؟ چطور آن را پیگیری میکنید؟ آیا برای پیدا کردن همکار به سراغ آگهیهای روزنامه میروید؟ یا خودتان در روزنامه آگهی میدهید؟ مطمئناً نه! چون عقل سلیم میگوید: دوستانت را در ذهن مرور کن و از بین آنها اصلحترین را برگزین و یا افرادی را انتخاب کن که از قبل روابط خوبی با آنها داشتهای. حتی اگر دو نفر ازنظر مهارتی در یک سطح باشند، حتماً کسی را انتخاب خواهید کرد که بیشتر دوست دارید با او کارکنید.
اکثر مردم همیشه قدرت و اهمیت روابط کاری را در مسئله کسبوکار دستکم میگیرند. انسانها برای پیشرفت خود جدیدترین شیوههای مدیریتی را میآموزند، به کیفیت محصول توجه میکنند و با طراحی برنامهها و سیستمهای نو، توان تولید را افزایش داده و میزان سفارشها را بالا میبرند. تمام اینها مفیدند. اما هنوز کلید واقعی در ارتباطات است. پس هرگز وقتی پای کسبوکار در میان است قدرت دوستی را دستکم نگیرید.
4 سطح در روابط کاری
بااطلاع از تأثیر روابط کاری بر تجارت و کسبوکار، خواهید دانست که گذشتن از این چهار سطح در روابط فردی، روابط تجاری شمارا بهتر خواهد کرد:
1- دانش مردمداری
مهارتهای مردمداری برای موفقیت بسیار ضروری و لازماند و بدون آنها نه مهارتهای تولیدی موجود در کل دنیا، نه تخصص و نه توانایی ایجاد سازمانی بینظیر و کارآمد، هیچکدام به درد نخواهند خورد. چون انسانها بدون در اختیار داشتن مهارتهای مردمداری، به کارایی خود لطمه جدی وارد خواهند کرد.
2- مهارتهای خدمترسانی
بری جی.گیبونز (نویسنده کتاب آخرین بار است که دودل میشوم) گفته است: «70 تا 90 درصد از تصمیمگیریها برای خرید مجدد، به خود محصول یا قیمت آن مربوط نمیشود. بلکه به علت خدمترسانی خوب است.» امروزه بسیاری از تجارتها به این حقیقت رسیدهاند و درنتیجه بر خدمترسانی درست به مشتریان تأکید زیادی دارند. پس نحوه برخورد شما با افرادی که مشتری نامیده میشوند، آنهم در چنین بازار پر از رقابتی، بسیار مهم و تأثیرگذار است. هرچقدر میزان رقابت در صنعت بالاتر میرود، اهمیت خدمترسانی نیز بیشتر میشود.
3- خوشنامی
نویسنده معروف –هووارد هاگسون- گفته است: «مهم نیست به چه تجارتی مشغول هستید، چون درواقع وارد تجارت روابط کاری شدهاید. به همین دلیل خوشنامی بزرگترین امتیاز شما خواهد بود.»
فروشندگان موفق میدانند چطور با مردم رابطه برقرار کرده و نیازهای آنها را بشناسند و همیشه به قولی که به مشتریانشان میدهند عمل میکنند. بهاینترتیب باگذشت سالها به خوشنامی معروف شده و درنتیجه خدمات یا محصول خود را به افراد زیادی میفروشند.
4- دوستیهای نزدیک
رسیدن به بالاترین سطوح روابط کاری زمانی میسر میشود که مردم، کسبوکار شما و از همه مهمتر خود شمارا دوست داشته باشند. ارتباطات عمیق قلبی با دیگری، قدرتی بیشتر از پیوندهای تجارتی صرف دارند. به همین دلیل میتوان گفت: در شرایط خوب، مردم خواهان کار با کسی هستند که دوستش دارند. البته در شرایط بد هم همین احساس را خواهند داشت. چون دوستی یک کیمیاست و حتی وقتی همه جریانات برخلاف میل شما باشند، دوستی باعث رونق بازار شما خواهد شد. میدانید چرا؟ چون مردم دوست دارند با دوستانشان بوده و با آنها کار کنند.
ارزش دوستی
دوستی در تمام زمینهها و شرایط ارزش و قدرت خود را حفظ میکند. نکات زیادی در مورد روابط دوستی وجود دارد که در اینجا به چند مورد از برجستهترین آنها اشاره میکنم:
دوستان واقعی کمیاباند: در زندگی ما افرادی میآیند و میروند اما یک دوست واقعی با شما خواهد ماند. دوست واقعی کسی است که بدیهای شمارا میبیند، اما هرگز خوبیهایتان را فراموش نمیکند. قدر دوستان واقعی خود را بدانید و شما هم سعی کنید خودتان دوست واقعی کسی باشید، چون موهبتی از این بالاتر پیدا نمیشود.
دوستان واقعی باعث نشاط میشوند: دوستیهای دلنشین روح را جلا میدهند. انسانها همواره برای لذت بردن از تجارب جدید، به دنبال دوستی میگردند تا در آن لذت با او سهیم شوند و هنگام بروز بحرانها، حضور همین دوست، تحمل آنها را بیشتر میکند. بنابراین از این به بعد واکنش مردم نسبت به آمدن خود را ببینید. آیا آنها شاد و پرانرژی میشوند؟ یا مجبورند برای حفظ رابطه با شما کلی انرژی مصرف کنند؟
دوستان واقعی باعث بهتر شدن ما میشوند: هنری فورد روزی هنگام صرف ناهار از شخص مقابلش پرسید: «بهترین دوست تو کیست؟» فورد منتظر جواب بود، اما آن مرد نمیدانست نام چه کسی را بر زبان بیاورد. به همین دلیل فورد دوباره گفت: «از تو پرسیدم بهترین دوست تو کیست؟ چطور نمیدانی که بهترین دوست تو کسی است که باعث شکوفا شدن استعدادهایت میشود.» و این درست همان کاری است که دوستان واقعی انجام میدهند.
دوستان واقعی وفادار باقی میمانند: جاهطلبان بیعاطفه به نزدیکترین دوستان خود خیانت میکنند. اما دوستان واقعی اینگونه نیستند. دوست واقعی کسی است که وقتی از عمیقترین احساستان صحبت میکنید، به شما گوش فراداده و درکتان کند. او هنگام مشکلات دست از حمایت شما برنمیدارد و خطاهایتان را دوستانه تذکر میدهد و اشتباهاتتان را میبخشد. او شما را برای استفاده کامل از تمام پتانسیل خود، تا هر جا کش بیاید، میکشد. جالب اینکه برای موفقیتهایتان چنان خوشحال میشود که گویا خودش پیروز شده است.
به شما پیشنهاد می دهیم کتاب<< ارتباطات پررویی نیست >>را دراین زمینه حتما مطالعه کنید:
روابط کاری موفق با همکاران یکی از اصول مهم موفقیت در هر کار و شغلی می باشد .
مرسی که این اصول مهم و ارزشمند را با ما به اشتراک گذاشتید .
سلام خدمت شما
مقاله تان در مورد روابط کاری موفق عالی بود
سپاس که برای این مقالات ارزشمند وقت می گذارید .
خیلی خلاصه و مفید و کاربردی در خصوص ارتباطات توضیح دادید
متشکرم از شما
سلام. ممنون از مقالهی خوبتون
واقعا قدرت و اهمیت روابط در مسئلهی کسبوکار خیلی مهمه، امیدوارم همه این مسئله را جدی بگیرند.