
سلام من مرتضی رجب نیا هستم. مدرس خودشناسی (خودتحلیلگری) و روانتحلیلگر براساس متدهای روانشناسی تحلیلی (analytical Psychology) و روانکاوی

مرتضی رجب نیا مدرس خودشناسی
سوابق کاری من به این شرح است:
نویسنده ۴ کتاب:
کتاب «ارتباطات، پررویی نیست» در زمینه بهبود روابط صمیمی
کتاب «نقشه ساخت پازل عزت نفس» در زمینه خودشناسی و عزت نفس
کتاب «۷سرنخ اشتباههای ما در زندگی» در زمینه خودشناسی
کتاب «افکار منفیات را دور نریز» در زمینه خودشناسی
تدریس و مشاوره با متدهای روانشناسی تحلیلی
برگزاری کارگاه ها و دورههای آموزشی مختلف در حیطه فردی و سازمانی
بیش از ۷۰۰ ساعت مشاوره فردی و سازمانی
برگزاری دورههای یکساله خودکاوی
برگزاری دوره ۶ ماهه سفر به عمق مردانگی و زنانگی
برگزاری دوره ۳ ماهه قهرمان زندگیات شو
برگزاری دوره ۲۱ روزه رابطه شیرین
برگزاری کارگاه رازهای محبوبیت و جذابیت
برگزاری کارگاه مسیر نو شدن
برگزاری کارگاه گفتگوهای حساس
برگزاری دوره اصول شناخت شخصیت
برگزاری دوره موفقیت ۳۶۰ درجه
برگزاری دوره شکارچیان خوشبختی
برگزاری دوره بیداری در روابط عاطفی
حوزه کاری من چیست؟
من روی حوزهی خودشناسی و تاثیر آن در روابط انسانی کار میکنم. هدف از خودشناسی رسیدن به انگیزه های پنهان پشت رفتارهای روزمره ماست. شما برای این که تشخیص دهید نگاه های امروز شما در زندگی از کجا نشات می گیرد نیاز دارید قدم به خودشناسی بگذارید و یک راست بروید سراغ این که: کجا تحویلتان گرفتهاند! و این باعث چه درکی از زندگی شده است؟ کجا شما را حساب نکردهاند؟ کجا شما خود را باارزش یافتهاید؟ کجا حس حقارت موجب شده که سراغ ساخت قدرت در بیرون بروید؟
تقریباً همهی کسانی که قدم در راه خودشناسی گذاشتهاند به اتفاق می گویند که تا روز قبل از خودشناسی با دادن پاسخ های سطحی به سوالات مهم زندگی شان، سرمایه و عمر خود را در مسیر اشتباه تلف کرده اند.
خودشناسی چیست؟
سازمان بهداشت جهانی مهارت های دهگانهای را معرفی کرده که هر کس با این توانایی ها می تواند زندگی فردی و اجتماعی موفق تری داشته باشد. اولین و برترین مهارت در این لیست، مهارت خودآگاهی است. و خودآگاهی بدون خودشناسی بدست نمیآید.
ما برای اینکه بتوانیم زندگی سالم و شادی داشته باشیم نیاز داریم اول خودمان را بشناسیم، در مورد خودمان احساس خوبی داشته باشیم و از آنچه هستیم و داریم شاد و راضی باشیم. به عبارتی دیگر تا زمانی که خودمان را به درستی نشناسیم، نمیتوانیم به شناخت دقیق و درستی از انتظارات و خواستهها و اهدافمان برسیم، تصمیمات درست و منطقی بگیریم و برای رسیدن به آنها بهطور صحیح و موثر اقدام کنیم. از این رو خودشناسی اولین، ضروریترین و مهمترین مهارت از مهارت های زندگی است که باید برای یادگیری و تقویت آن دستبهکار شویم.
اجزای خودشناسی چیست؟
- شناخت ویژگیهای شخصیتی: شخصیت ما مجموعهای از احساسات، هیجانها، افکار، واکنشها و رفتارهاست که در طول دوره رشد در ما شکل میگیرد و تقریبا در طول زندگی الگوی ثابتی دارد. مواردی مثل اینکه هنگام عصبانیت چه واکنشی نشان میدهیم، یا اینکه هنگامی که برای بار اول فردی را میبینیم با او چگونه رفتار میکنیم و…
- شناخت نقاط قوت: در وجود همه ما یکسری ویژگیها و خصوصیات مثبت وجود دارد که برخی از آنها را به خوبی میشناسیم و به آنها آگاهیم و بعضی دیگر را به خوبی نمیشناسیم.
- شناخت نقاط ضعف: طبیعتا پی بردن به نقاط ضعف سختتر از نقاط قوت است چون اعتراف کردن به آن کار مشکلتری است.
- شناخت توانمندیها و استعدادها: همه ما دارای استعدادهای بالقوه و همچنین توانمندیها و مهارتهایی هستیم که سبب شدهاند در زندگی به موفقیتهایی دست پیدا کنیم. مثل داشتن روابط اجتماعی خوب، فداکاری، داشتن استعداد در انجام کارهای هنری و…
- شناخت پیشرفتها و موفقیتها: همه افراد در طول زندگی توانستند در زمینههای مختلف موفقیتهایی را به دست بیاورند. هر چه افراد بتوانند بیشتر و بهتر خود را بپذیرند، واقعبینانهتر میتوانند به شناخت پیشرفت ها و موفقیتهایشان در زندگی روزمرهشان برسند.
- شناخت نیازها و خواستهها: نیازها آن دسته از الزامات هستند که برای وجود و بقا ضروریاند. خواستهها چیزی فراتر از نیازهاست و به نیازهای خود انسان بستگی دارد. درواقع خواستهها روشهای برآورده کردن نیازها هستند.
- شناخت نگرشها و باورها: باورها یا نگرشها، اندیشههایی هستند که آنها را درست و صحیح میدانیم. ما درباره مسائل مختلف باورهای متفاوتی داریم و عملکرد ما در زندگی برمبنای باورهایمان است. هر چه باورهایمان را بیشتر بشناسیم بهتر میتوانیم باورهای منطقی و غیرمنطقیمان را از هم تفکیک و باورهای منطقی و نیروبخش را جایگزین باورهای غیرمنطقی و محدودکننده کنیم.
- شناخت ارزشها: ارزش با هدف متفاوت است. مسیر زندگی هر کسی بر اساس ارزشها و اولویتهای ارزشی او مشخص میشود. به عبارتی دیگر میتوان گفت ارزشها، ملاکهایی هستند که براساس آنها فرد افکار و باورهایش را ارزیابی میکند.
- شناخت اهداف: هدف، خواستهی واضح، دقیق و روشن از وضعیتی است که میخواهیم در آینده داشته باشیم و ذهنمان مدام درگیر آن است. داشتن هدف در زندگی مهم است چون بدون هدف حرکت معنایی ندارد.
چرا باید خودمان را بهدرستی بشناسیم؟
تا زمانی که احساسات خود را نشناسیم چگونه میتوانیم آنها را پیشبینی و در صورت لزوم آنها را ابراز، کنترل یا مهار کنیم؟
اگر از انواع هیجان آگاهی نداشته باشیم چطور میتوانیم هنگام برقراری ارتباط با دیگران و در محیطهای اجتماعی، هیجاناتمان را ابراز یا مهار کنیم؟ مثلا تا زمانی که ندانیم عصبانیت چیست، چرا عصبانی میشویم، در چه موقعیتهایی بیشتر عصبانی میشویم و برای جلوگیری از خشونت و عصبانیت چه باید کرد، چطور میتوانیم خشم خود را درمان کنیم؟
در صورتی که ندانیم نقاط قوتمان چیست نمیتوانیم آنها را بهبود بخشیم. نمیتوانیم مسیر درستی در حرفه و زندگی شخصی خود انتخاب کنیم. همچنین اگر نقطه ضعفهایمان را نشناسیم نمیتوانیم آنها را برطرف کنیم.
اگر استعداد ها و توانمندیهایمان را نشناسیم و ندانیم موفقیتها و دستاوردهایمان در زندگی چه بوده، به خودباوری نمیرسیم و نمیتوانیم به موفقیتهای بزرگتر دست پیدا کنیم.
اگر باورهایمان را نشناسیم نمیتوانیم ارزشهایمان را در زندگی تعریف کنیم، دست به انتخاب بزنیم، صحیح و منطقی تصمیم گیری کنیم و در جهت رشد و پیشرفت گام برداریم.
رسیدن به خودشناسی چه فوایدی دارد؟
میتوانیم به شناخت صحیحی از خود واقعیمان برسیم و خودمان را بپذیریم. خود آرمانیمان را بشناسیم، هدفهای کوتاهمدت و بلندمدت زندگیمان را به درستی تعیین و برای رسیدن به آنها تلاش کنیم. پرسشهای فلسفی و چراییهای زندگی را از منظر خود پاسخ دهیم و روند زندگی را در راستای ارزشهایمان پیش ببریم. و بهطور کلی رسیدن به خودشناسی و خودآگاهی به ما کمک می کند تا بتوانیم در زندگی پیشرفت کنیم و به خوشبختی و احساس رضایت خاطر واقعی برسیم.
خودشناسی در روانشناسی یک جراحی است! ساده نیست، اما ارزشش را دارد.
ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی
تماس با ما
شماره تماس و ارسال فکس: ۲۸۴۲۶۴۱۷-۰۲۱
آدرس: خیابان ۱۲ فروردین، روبروی اسنتیتو پاستور ایران، کوچه فتوره چی، پلاک ۱۰ واحد ۳
(لطفا برای مراجعه حضوری حتما از قبل هماهنگ شود.)