ناهماهنگی درون با بیرون؛ دیگران درباره ما چه فکری می کنند؟!

نظر ديگران درباره ما چیست؟

وارن بنیس می‌گوید «وقتی به این نکته توجه کنید که دیگران از کجا می‌آیند، می‌توانید آن‌ها را به‌جایی که خودتان می‌خواهید ببرید.»

هر چه کمتر درباره خود توهم داشته باشیم، موفق‌تر خواهیم بود. ناهماهنگی زمانی ایجاد می‌شود که در حیطه‌ای خاص، شما خودتان را به‌گونه‌ای احساس می‌کنید، اما دیگران شمارا به‌گونه‌ای دیگر می‌بینند. مثلاً کسی فکر می‌کند فلان رفتارش نشان می‌دهد که آرام و صادق است، درحالی‌که از دید دیگران او ترسو است!

ما هم ناهماهنگی‌هایی را درباره دیگران داریم. آنجا که فکر می‌کنیم کسی را به‌خوبی می‌شناسیم اما طرف دیگر چنین باوری ندارد. ناهماهنگی در روابط زناشویی، بین دوستان و همکاران و هر نوع رابطه‌ای وجود دارد. در شرکت‌ها هم گاهی مدیران برای کارمندانشان پیامی را می‌فرستند درحالی‌که کارکنان پیام دیگری را دریافت می‌کنند!

معروف‌ترین ناهماهنگی را در لیست زیر می‌بینید:

شما فکر می‌کنید این گونه‌اید دیگران برداشت می‌کنند این گونه‌اید!
باهوش و زیرک فریبکار و حیله‌گر
با اعتمادبه‌نفس خودبین
پرانرژی عصبی و هیجانی
پر اشتیاق تکانه‌ای
خوش‌خلق و بانمک جلف
قوی سخت‌گیر و نا منعطف
ساکت منفعل
حساس نیازمند
متوجه جزئیات عیب‌جو
با عزم راسخ یک‌دنده

از کجا بفهمم؟!

به‌احتمال‌زیاد الان فکر می‌کنید از کجا می‌توان فهمید که دیگران درباره شما چه فکری می‌کنند؟ راهش این است که به اعضای خانواده، دوستان و یا مشاور خود بگویید! البته کمی کار سختی است و باید حساسیت‌ها و قضاوت‌های زودهنگام خود را کنار بگذارید. به افراد زیادی احتیاج نیست. دو نفر را پیدا کنید که به داوری‌شان اعتماد دارید و از آن‌ها بخواهید تا در مورد بدترین ویژگی‌های شما نظر دهند! یا اینکه به‌طور غیرمستقیم از آن‌ها بپرسید «آیا رفتاری از من هست که تو را ناراحت می‌کند؟»

اگر حس می‌کنید این‌گونه، پاسخ درست و سرراستی به شما نمی‌دهند می‌توانید خودتان فهرستی را آماده کنید و از آن‌ها بخواهید از بین موارد آن لیست، سه مورد را انتخاب کنند. می‌توانید از موارد لیست بالا هم کمک بگیرید. نکته جالب این است که اگر از 3 نفر بخواهید این کار را بکنند نهایتاً جواب‌هایی نزدیک به هم به شما می‌دهند.

اگر دو نفر بگویند شما صفت خاصی رادارید حرفشان را باور کنید.
حتی اگر 100 درصد مطمئن هستید چنین صفتی در شما نیست!

قدم بعدی چیست؟

سپس یک مورد از صفات ناهماهنگ را انتخاب کنید. مثلاً «من می‌خواهم انتقادپذیرتر باشم تا مردم مرا شخصی تدافعی ارزیابی نکنند» یا «من می‌خواهم بلندتر صحبت کنم تا مردم مرا شخصی کم انرژی نبینند» یا «من می‌خواهم متواضعانه‌تر رفتار کنم تا دیگران مرا فردی خودشیفته ارزیابی نکنند» و… و بعد برای رفع این ناهماهنگی، از همان افراد هم بخواهید به شما بگویند دقیقاً در آینده چه‌کار می‌توانید بکنید تا این رفتار را تغییر دهید. از آن‌ها بخواهید صحبت درباره گذشته را تمام کنند و به شما بگویند از این به بعد چه‌کار می‌توانید بکنید. شکسپیر می‌گوید«ﺍﺯ ﮔﻮﺵ ﺩﺍﺩﻥ ﺑﻪ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺩﺷﻤﻨﺎﻧﺘﺎﻥ هم ﻏﺎﻓﻞ ﻧﺒﺎﺷﯿﺪ. آن‌ها ﺍﺷﺘﺒﺎﻫﺎﺕ شمارا به‌خوبی ﺑﯿﺎﻥ می‌کنند!»

این نکته را به یاد بسپارید

به یاد داشته باشید که همه ناهماهنگی‌ها تقصیر شما نیست و در ضمن نمی‌توان از همه ناهماهنگی‌ها نیز اجتناب کرد. اما حتماً درباره مهم‌ترین و برجسته‌ترین صفات خود (از دید دیگران) تحقیق کنید. مطمئناً دوست ندارید شمارا به صفاتی بشناسند که فکر می‌کنید واقعاً درباره شما صدق نمی‌کند. می‌توانید با اندکی تلاش و تغییر در رفتارهای بیرونی خود، تصویر بهتر و درست‌تری از خودتان را در ذهن دیگران بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *