2 کلید بسیار مهم شناخت افراد

شناخت افراد

کلید اول شناخت افراد

نکته مهم در مفهوم شناخت شخصیت، این است که تمرکز و توجه خود را از دنیای بیرونی انسان‌ها بردارید و به دنیای درونی آن‌ها معطوف کنید. چیزی که معمولاً کاملاً برعکس است! یعنی اطلاعات ما از روی ظاهر آدم‌ها به دست می‌آید نه باطنشان. درنتیجه ما اطرافیانمان را بر اساس ظاهرشان انتخاب می‌کنیم و سپس باطن آن‌ها را تجربه می‌کنیم!

منظور از دنیای بیرونی افراد چیست؟ موفقیت‌های مادی، فریبندگی ظاهری، شوخ‌طبعی، موقعیت اجتماعی، تحصیلات، دستاوردها، استعدادها و فعالیت‌ها مذهبی طرف مقابل. و به خاطر همین است که درنهایت رنج و درد رابطه واقعی با آن‌ها را تجربه می‌کنیم و آخر سرهم دست‌خالی رابطه را ترک می‌کنیم.

گفتیم نمی‌شود روی آدم‌ها برچسب خوب یا بد بودن بزنیم. برای همین در اینجا از دو واژه سالم و ناسالم استفاده می‌کنیم. افراد ناسالم به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

رها کنندگان: در شناخت افراد این دسته می توان گفت ،توانایی شروع رابطه رادارند اما نمی‌توانند آن را به پایان برسانند و اعتماد افراد را نابود می‌کنند.

انتقادگران: همیشه نقش والد را بازی می‌کنند. اغلب ضعف را با گناهکاری اشتباه می‌گیرند و شما را دچار احساس گناه و اضطراب می‌کنند. این‌ها به‌شدت طرفدار حقیقت و محق بودن هستند و به‌جای برقراری ارتباط با دیگران بیشتر دنبال پیدا کردن ایرادهای دیگران و مطرح کردن آن ایرادها هستند.

مسئولیت‌ناپذیرها: در ظاهر گرم و بامحبت هستند. کلاً با به تأخیر انداختن لذت‌ها مشکل‌دارند. هیچ جایی برای فردا در مغز آن‌ها وجود ندارد و اگر به آن‌ها اعتماد کنید نهایتاً شمارا به‌جایی می‌رسانند که مشغول مراقبت از آن‌ها شوید! در برابر هر فرد مسئولیت‌ناپذیر کسی هست که به این فرد میدان می‌دهد و مشکلاتش را حل می‌کند.

به‌طور دقیق‌تر ویژگی‌های شخصیتی افراد ناسالم چیست؟ چند مورد مهم را بررسی می‌کنیم:

در شناخت شخصیت  افراد ناسالم درنظر داشته باشید،افراد ناسالم به‌جای پذیرش در کمبودها و ضعف‌هایشان خیال می‌کنند «همه‌چیز کاملاً مرتب» است. آن‌ها به‌جای اینکه در مقابل بازخوردهای شما با گشودگی رفتار کنند مدام حالت تدافعی می‌گیرند. یعنی کاملاً حق‌به‌جانب هستند و اثری از فروتنی در آن‌ها دیده نمی‌شود. اگر هم اشتباه کنند به‌جای تغییر رفتارشان، فقط عذرخواهی کلامی می‌کنند و عملاً رفتارشان تغییری نمی‌کند. به خاطر این ویژگی‌ها، این افراد از مواجه‌شدن با مشکلات دوری می‌کنند و همین مانع رشد شخصیتی و بلوغ فکری آن‌ها می‌شود. در هنگام بروز مشکلات به‌جای پذیرش مسئولیت اشتباهشان دیگران را مقصر می‌شمارند. و همه این مشکلات باعث می‌شود به‌جای رشد کردن درجا بزنند.

نکته: به یاد داشته باشید که هیچ انسانی کامل نیست و همه ما گاهی دچار لغزش می‌شویم و اشتباه می‌کنیم، بنابراین انتظار کمال از کسی را نداشته باشید و زمانی که شخصیت کسی را بررسی می‌کنید، ویژگی‌ها را به‌طور نسبی بنگرید. همه افراد گاهی دروغ می‌گویند، اما همه مدام در حال دروغ‌گویی نیستند.

شاید الان بگویید این‌هایی که گفتی درست ولی از کجا بفهمیم؟! درست است. همان‌طور که گفتم شناخت افراد دشوار است و الان هم روی حرفم هستم. در اینجا بیشتر دنبال این هستم تا دید بهتری به شما بدهم. همۀ ما از عقل و شعور و درک بهره‌مندیم و چنانچه زاویه دید خود را عوض کنیم (از بیرون به درون آدم‌ها) می‌توانیم بهتر و درست‌تر تصمیم بگیریم.

کلید دوم شناخت افراد :

برای شناخت افراد بهتر انسان‌ها بیشترِ تمرکز فکری و گفتگوهایتان را، به‌جای آینده، روی گذشته‌ی طرف مقابل معطوف کنید. آدم‌ها شاید حرف‌های زیاد و خوبی از آینده و نوع رفتارشان با شما بزنند و بگویند چنین و چنان خواهند کرد. اما شما با سؤال کردن و موشکافی رفتارهایشان درگذشته بهتر می‌توانید خود واقعی‌شان را بشناسید. این مسئله در تمام روابط صدق می‌کند، حتی در یک مصاحبه شغلی. چنانچه در پی استخدام کسی هستید، در مصاحبه خود با او به‌جای آنکه بگویید شما سروقت خواهید آمد؟ سعی کنید به‌طور غیرمستقیم بپرسید آیا درجاهایی که قبلاً کار می‌کرده وقت‌شناس بوده یا خیر. الگوهای رفتاری افراد را در عملکردشان بیابید نه در لا بلای حرف‌های شیک و رنگارنگشان.

 

در اینجا به شما پیشنهاد می دهیم از دوره<< اصول شناخت شخصیت>> استفاده کنید تا اطلاعات جامع تری را در این زمینه کسب کنید:

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *